Hrušky na víne
2
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
hrušky
200
g
cukor
200
ml
biele víno
200
ml
voda
1
ks
citrón
2
ks
badián
1
ks
škorica
5
ks
klinčeky
1/2
balíček
vanilkový puding
300
ml
mlieko
100
g
cukor
1
balíček
vanilínový cukor
postup
1.
Polovicu cukru nasypeme do hrnca a zahrievame, kým nezačne karamelizovať. Potom doň vlejeme vodu, víno, zamiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme badián, škoricu a klinčeky.
2.
Pridáme šťavu z polovice citróna, druhú polovicu nakrájame aj s kôrou na kolieska. Hrušky očistíme, ošúpeme a vložíme do nálevu na hodinu. Po hodine prisypeme zvyšok cukru a varíme, kým hrušky nezmäknú.
3.
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding, za stáleho miešania varíme, kým krém nestuhne. Do krému potom pridáme šťavu z citróna a polievame uvarené hrušky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.