FOTORECEPT: Pesto
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
lístky
čerstvá bazalka
3
strúčiky
cesnaku
75
ml
olivový olej
trochu
čierne korenie
trochu
soľ
20
g
píniové oriešky
40
g
parmezán
postup
2.
Do mixera vložíme lístky bazalky alebo ak robíme pesto v mažiari tak bazalku nakrájame najemno pridáme píniové oriešky.
3.
Pridáme nastrúhaný parmezán alebo padano prilejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak.
4.
Všetky suroviny rozdrvíme v mažiari na jemnú pastu alebo rozmixujeme. Dochutíme soľou a čiernym korením.
(Ak orechy nezoženiete skúste ich nahradiť napríklad rozdrvenými kukuričnými lupienkami)
Podobným spôsobom môžete vyrobiť špenátové alebo rukolové pesto alebo pesto zo sušených paradajok.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kajusiQQ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.