Citrónová polievka - Avgolemono
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
dlhozrnná ryža
2
ks
vajce
1,5
litre
hovädzí vývar
2
ks
citrón
1
PL
voda
postup
1.
Necháme zovrieť vývar a nasypeme k nemu ryžu a povaríme ju približne 10 minút, domäkka. Vajíčka spolu s citrónovou šťavou a vodou rozšľaháme v miske dopenista. Potom prišľaháme 150 ml horúceho vývaru. Následne prilejeme aj zvyšný vývar spolu s ryžou. Ešte chvíľku budeme opatrne šľahať, až kým polievka jemne nezhustne.
2.
Servírujeme ju ihneď, pretože by sa pri zohrievaní zrazila. Ozdobíme ju napríklad kolieskami citróna a podávame ju spolu s kúskami bieleho chleba, ktorý opečieme na olivovom oleji.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.