Ovocná šarlota
16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
8
PL
kryštálový cukor
8
PL
polohrubá múka
2
PL
voda
trochu
kypriaci prášok do pečiva
200
g
džem
Plnka
250
ml
voda
100
g
kryštálový cukor
1
PL
citrónová šťava
20
g
prášková želatína
350
ml
smotana na šľahanie
250
g
jemný tvaroh
1
konzerva
jahodový kompót
1
konzerva
broskyňový kompót
2
ks
stužovač šľahačky
postup
1.
Piškótová roláda: bielky vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach cukor, žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu. Upečieme na papieri na pečenie /väčší plech/. Potom aj s papierom zrolujeme. Po vychladnutí odstránime paper, natrieme džemom, ja som použila ríbezľový a znovu zrolujeme. Pokrájame asi na 1 cm kúsky. Misu vyložíme potravinárskou fóliou, pokvapkáme šťavou z kompótu a uložíme rolády. Tie čo nám zvýšia použijeme na povrch.
2.
Pripravíme si plnku: uvaríme 250 ml vody, 100 g cukru, citrónovú šťavu. Necháme chladnúť. Do vlažného nálevu pridáme želatínu a rozpustíme. Necháme vychladnúť.
3.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Pridáme vymiešaný tvaroh, scedené jahody, podľa chuti pokrájané broskyne alebo iné ovocie a zamiešame. Pridáme vychladnutý sirup so želatínou. Môžeme pridať aj práškový cukor, podľa chuti.
4.
Zalejeme rolády v mise a priložíme zvyšné rolády. Uložíme do chladu, pokiaľ plnka nestuhne. Je to asi 3-4 hodiny. Potom vyklopíme a podávame. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.