Pridať recept

Ryžový nákyp so zeleninou

ingrediencie

200 g
dlhozrnná ryža
125 g
maslo
200 g
tvrdý syr
120 g
fazuľový struk
2 PL
petržlenová vňať
3 PL
olivový olej
5 ks
jarná cibuľka
2 ks
farebná paprika
2 ks
mrkva
4 ks
vajce
1 ks
paradajka
400 ml
zeleninový vývar
1 KL
sladká mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Nakrájané cibuľky opražíme na rozohriatom oleji, potom pridáme pokrájanú mrkvu, papriku, fazuľkové struky a ďalej pražíme. Na záver pridáme ryžu, chvíľku pražíme. Potom túto zmes osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Prikryjeme a pomaly dusíme približne štvrť hodinku.
 
2.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich so 100 g masla. Vmiešame polovicu nastrúhaného syra, mletú papriku a vlažnú ryžu so zeleninou a pokrájanú petržlenovú vňať. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka vmiešame do zmesi.
3.
Maslom potrieme formou, potom ju naplníme zmesou, vyhladíme a na vrch formy dáme kúsky masla a kolieska nakrájanej paradajky. Takto zhotovený nákyp budeme piecť pri teplote 200°C do zlata približne 40 minút. Približne 10 minút pred dokončením ho posypeme zvyšným syrom a zapečieme. Servírujeme nákyp posypaný petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...