Pridať recept

Sarma s mäsom

ingrediencie

600 g
mleté mäso
150 g
jogurt
200 ml
smotana
5 PL
paradajkový pretlak
100 g
ryža
100 g
slanina
200 g
kvasená kapusta
listy z kapusty
2 ks
vajce
2 ks
cibuľa
1 KL
sladká mletá paprika
150 ml
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ
masť

postup

1.
S ryžou premiešame zmes mletého mäsa, potom pridáme vajcia, polovicu pokrájanej cibule, korenie, soľ a papriku. Rozprestrieme kapustné listy a naplníme ich zmesou a zvinieme, ak je to potrebné môžeme ich zviazať aj niťou. Nakrájanú cibuľu speníme na vyškvarenej slaninu, pridáme kvasnú kapustu a podusíme. Potom ochutíme paradajkový pretlakom a ešte podusíme.
 
2.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu kvasnej kapusty, podlejeme vývarom, rozložíme závitky a prikryjeme zvyšnou kapustou. Prikryjeme a v predhriatej rúre budeme pomaly dusiť približne 40 minút a občasne podlievame vodou. Na koniec zalejeme jogurtom rozšľahaným so smotanou a zapečieme. Servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...