Maďarský guláš
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
hovädzia glejovka
2
ks
paradajka
2
ks
paprika
2
PL
paradajkový pretlak
6
strúčikov
cesnaku
5
ks
cibuľa
1
PL
mletá červená sladká paprika
2
PL
masť
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na väčšie kocky pokrájame mäso. Pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masti, potom pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme, až kým mäso nestmavne a šťava sa neodparí na tuk (čím dlhšie mäso dusíme na tuku a vo vlastnej šťave, tým bude mať guláš výraznejšiu chuť a tmavšiu farbu).
2.
Osolíme, okoreníme mäso a potom ho odstavíme, posypeme mletou paprikou, premiešame a mierne podlejeme vodou. Potom hrniec dáme späť na sporák a primiešame paradajkový pretlak. Prikryjeme a za stáleho miešania dusíme domäkka. Počas dusenia guláš mierne podlievame, ale až po odparení šťavy na tuk, aby sa mäso dusilo viac vo vlastnej šťave a zostalo celkom šťavnaté, s tmavšou hnedou omáčkou. Dávame pozor, aby sa nepripálilo. V polovici dusenia pridáme nakrájané paradajky a papriky a dusíme celkom domäkka.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.