Farebná ovocná torta
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
80
g
tuk
200
g
hladká múka
Na ozdobenie
1
pohár
jahodový džem
podľa chuti
kiwi
podľa chuti
modré hrozno
podľa chuti
pomaranč
podľa chuti
jahody
2
balíčky
želatína v prášku
postup
1.
Múku preosejeme s cukrom na dosku, pridáme rozdrobený tuk, žĺtky a všetko spracujeme na krehké cesto. Vyvaľkáme z neho kruhový plát na tortovú formu s priemerom 30 cm.
2.
Cesto opatrne prenesieme do formy a vyformujeme okraje. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a doružova upečieme.
3.
Vychladnutý koláč potrieme jahodovým džemom, aby sa nám želatínová vrstva nevsiakla. Úhľadne poukladáme kúsky ovocia a zalejeme prehľadnou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu.
4.
TIP: Takýto druh cesta môžeme použiť aj do kovových košíčkov, ktorých pomocou si pripravíme malé koláčiky. Plníme rovnako ako ovocnú tortu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.