Kuršírky
10
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie stehno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
250
ml
vývar
2
ks
vajce
6
strúčikov
cesnaku
8
ks
sucháre
1
ks
cibuľa
1
hrsť
petržlenová vňať
podľa chuti
majoránka
30
g
pecorino
postup
1.
Kuracie stehná vykostíme. S kostí urobíme vývar, alebo dáme domácim zvieratkám. Vykostené stehná pokrájame aj s kožou /to je dôležité/ na malé kocky. Netrvá to dlho. Ja som nechcela vyberať mlynček na mäso tak som si to takto zjednodušila a bolo to oveľa lepšie.
2.
Sucháre si dáme do nádobky a pridáme k nim vývar. Mne ostal čírou náhodou kurací ale je to úplne jedno. Je možné, že toho vývaru treba viac alebo aj menej. Je to iba odhad. Ide o to aby sucháre neboli ako blato ale iba navlhčené a rozpadali sa.
3.
Keď sú sucháre rozmočené, vyžmýkame ich z prípadnej prebytočnej vody, pridáme k nim najemno pokrájané kuracie stehná aj s kožou, pridáme nasekaný cesnak, cibuľu, petržlenovú vňať nasekanú najemno, nastúhaný pecorino, vajíčka a všetky ostatné koreniny. Všetko spolu premiešame a necháme chvíľku odpočívať.
4.
Keď už masa odstála vytvarujeme z nej placky. Obalíme ich v strúhanke a môžu ísť rovno na panvičku suchú nevymastenú a bez oleja. Najvhodnejšia je keramická alebo potom na plech do rúry. Tým, že sú nakrájané aj kožky nie je potrebné dodatočne mastiť a pekne sa to upečie. Podávame ako chceme so zemiakovým pyré, či zeleninový šalátom alebo iba s chlebom a uhorkou. Kuracina z toho vôbec nie je cítiť takže aj tí, ktorí ju nemajú radi by s týmto druhom jedla nemali mať problém.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.