Pridať recept

Istanbulská musaka

ingrediencie

8 ks
paradajka
4 ks
paprika
2 ks
vajce
2 ks
baklažán
600 g
mleté mäso
5 PL
olivový olej
300 ml
mäsový vývar
1 PL
maslo
2 PL
strúhanka
300 g
ryža
6 strúčikov
cesnaku
mleté čierne korenie
kajenské korenie
soľ
petržlenová vňať
paradajková šťava
bazalka
oregano

postup

1.
Osolíme, okoreníme mäso (zmes hovädzieho a teľacieho mäsa) ochutíme štipkou kajenského korenia a opečieme na časti rozohriateho oleja a prípadne hrudky roztlačíme vidličkou. Na kocky pokrájame na papriky, zľahka opražíme na ďalšej časti oleja a primiešame aj s vajíčkami do mäsovej zmesi.
 
2.
Na malé kúsky pokrájame paradajky, posekáme cesnak nadrobno a baklažány nakrájame na plátky a opražíme na zvyšnom oleji.
3.
Do pekáča budeme ukladať striedavo vrstvu opečených baklažánových plátkov a paradajok, vrstvu uvarenej ryže a vrstvu mäsovej zmesi. Zalejeme vývarom, posypeme strúhankou a nakrájanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme roztopeným maslom.
4.
Budeme musaku piecť približne 40 minút v rozohriatej rúre. Podávame ju podliatu paradajkovou šťavou, ochutenou oreganom a bazalkou, s varenými zemiakmi alebo bielym chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...