Hovädzie shabu-shabu
4
porcie
116
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzie stehno
1
ks
biela reďkovka 10cm
200
g
huby šitake
8
ks
mladá cibuľka
200
g
čínska kapusta
200
g
klíčky
300
g
čínske vaječné rezance
1
KL
sezamový olej
1,2
litre
zeleninový vývar
2
PL
rybycia omáčka
Čili omáčka na namáčanie
8
PL
shoyu
2
PL
čili omáčka
2
ks
mladá cibuľka
postup
1.
Hovädzie mäso zabalíme do mikroténovej fólie a naplocho uložíme na 50 minút do mrazničky.
2.
Medzitým ošúpeme bielu reďkovku a pokrájame ju priečne na tenké plátky, ktoré potom nakrájame na 2,5 cm trojuholníky alebo kosoštvorce. Spolu s hubami, čínskou kapustou, mladou cibuľkou a výhonkami všetko dáme od malých misiek. Prikryjeme mikroténovou fóliou a a ž do podávania skladujeme v chladničke.
3.
Rezance povaríme v kastróle s vriacou vodou 3 minút alebo podľa návodu na obale. Hotové rezance scedíme, zmiešame so sezamovým olejom a pridáme do tanierov.
4.
Hovädzie mäso vyberieme z mrazničky a priečne cez vlákno pokrájame na priesvitné plátky. Naaranžujeme ho na taniere vedľa zeleniny. Až do podávania skladujeme v chladničke. Zmiešame prísady na čili omáčku a rozdelíme ju do 4 malých misiek. Odložíme nabok.
5.
Tesne pred podávaním necháme vývar takmer zovrieť, vmiešame rybaciu omáčku a prelejeme ho do nádoby na fondue. Nádobu umiestnime nad horák doprostred stola a vývar necháme mierne zovrieť. Každý z hostí si potom dá na 30-60 sekúnd do vývaru variť niekoľko kúskov húb, reďkovky, cibuľky, klíčkov a mäsa, potom pridá trochu čínskej kapusty a nechá variť ešte 30 sekúnd. Z vývaru si hotovú zmes vyberieme dierkovanou lyžicou. Jedlo sa konzumuje paličkami a jednotlivé sústa sa namáčajú do omáčky.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.