Pomarančová torta
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
200
g
práškový cukor
10
g
práškový cukor do snehu
130
g
hrubá múka
40
g
maslo
3
PL
pomarančová kôra
20
g
maslo
1
pohár
marhuľový lekvár
3
ks
pomaranč
1
ks
bielok
1
ks
pomaranč
1/2
ks
citrón
140
g
práškový cukor
postup
1.
Cukor so žĺtkami miešame asi štvrť hodiny. Potom z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme cukor a zľahka ho primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme múku, roztopené vychladnuté maslo a postrúhanú pomarančovú kôru. Cesto dáme do maslo vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu pozdĺžne prekrojíme, jednu polovicu natrieme marhuľovým lekvárom a posypeme olúpaným pomarančom zbaveného jadier a pokrájaného na malé kocky. Preložíme druhou časťou torty, povrch polejeme pomarančovou polevou a hneď ozdobíme.
2.
Pomarančová poleva: Bielok, cukor a pomarančovú aj citrónovú šťavu miešame pol hodiny. Len čo poleva začne hustnúť, polejeme ňou vrch torty.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.