Pridať recept

Baranie mäso na majoráne

ingrediencie

1 kg
baranie mäso
podľa chuti
soľ
30 g
maslo
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
40 g
maslo
40 g
hadká múka
trochu
majorán
2 strúčiky
cesnaku
trochu
mletá červená paprika

postup

Mäso umyjeme, pokrájame na rovnaké kúsky a osolíme. Na roztopenom masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľu, všetko pokrájané na kolieska, pridáme osolené mäso, trocha zalejeme vriacou vodou a udusíme do mäkka. Vo väčšom kastróle pripravíme žltú zápražku z nasucho opraženej múky a masla, rozriedime ju šťavou z mäsa na hustejšiu omáčku, pridáme rozotretý cesnak, majorán, mletú červenú papriku, mäkké mäso a chvíľu povaríme. Môžeme podávať s pečenými zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Kotlíkový guláš
Ako pripraviť najlepší kotlíkový guláš?
Američania a Austrálčania majú barbecue, Angličania milujú pikniky a my si leto nevieme predstaviť bez toho, aby...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...