Pridať recept

Šašlík

ingrediencie

500 g
baranie mäso
2 ks
cibuľa
3 PL
olej
1 PL
ocot
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
mäta
200 g
slanina
2 PL
maslo

postup

Mäso pokrájame na malé, tenké rezance a naložíme na niekoľko hodín do zmesi oleja, octu, mletého čierneho korenia, soli, posekanej zelenej petržlenovej vňate, mäty a cibule. Rezne pred prípravou necháme trochu odkvapkať, potom ich napicháme na ihlu alebo drievko striedavo s plátkami slaniny a kolieskami cibule, všetko potrieme roztopeným maslom a na otvorenom ohni pečieme zo všetkých strán. Podávame s ryžou uvarenou v polievke z baranieho mäsa alebo s chlebom a horčicou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať