Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hovädzí jazyk
100
g
koreňová zelenina
60
g
cibuľa
podľa chuti
soľ
1
ks
bobkový list
trochu
tymian
1
KL
citrónová kôra
6
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
60
g
maslo
60
g
hladká múka
1/2
ks
cibuľa
20
g
kryštálový cukor
50
g
hrozienka
30
g
mandle
50
ml
červené víno
2
PL
citrónová šťava
postup
1.
Jazyk umyjeme, naklepeme, vložíme do osolenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a citrónovú kôru, všetko pokrájame nadrobno, všetky koreniny a uvaríme do mäkka. Uvarený jazyk preložíme na chvíľu do studenej vody, potom ho olúpeme a pokrájame na tenšie rezy. Osobitne pripravíme zápražku z nasucho opraženej múky a masla, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a upražíme do červena. Potom zápražku rozriedime polievkou z jazyka tak, aby sme dostali hustejšiu omáčku, ktorú okyslíme citrónovou šťavou, osladíme cukrom upraženým do žlta a dobre povaríme. Omáčku precedíme na pokrájaný jazyk, pridáme trochu červeného vína, mandle, hrozienka a všetko ešte povaríme 10 minút.
2.
TIP: Do omáčky môžeme pridať aj ríbezľový lekvár, bude mať sladšiu chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.