Pridať recept

Pečený jeseter

ingrediencie

900 g
jeseter bez kože
trochu
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka
trochu
olej na vyprážanie

Marináda

trochu
citrónová šťava
petržlenová vňať
pažitka
kôpor

postup

1.
Jesetera nakrájame na porcie a s pridaním oleja asi hodinu marinujeme.
 
2.
Marinované porcie zľahka osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a v pekáči na rozpálenom oleji v rúre do mäkka upečieme.
3.
Podávame s varenými, opekanými zemiakmi a studenými omáčkami.
4.
Marináda: Do širšej nádoby natesno naukladáme očistené ryby. Pokvapkáme rozriedenou citrónovou šťavou, posypeme najemno nasekanými bylinkami: petržlenová vňať, pažítka, kôpor.
5.
Takto pripravené ryby zakryjeme navlhčenou utierkou a dáme do chladu na 1 hodinu pred tepelnou úpravou. Pri marinovaní ryby nesolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené kura s medom
Mäso a med: Vždy perfektná kombinácia sladkého a slaného
Určite ste už počuli o tom, že med zjemňuje mäso. I keď kombinácia sladkého medu so slaným mäsom...
3 nevyhnutné kroky pre vytvorenie dokonalej marinády na kura
Poctivo vyberáte koreniny a bylinky do marinády, ale hotová kuracinka aj tak nechutí podľa vašich predstáv...
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...