Pečené kurča s mäsovou plnkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
2
PL
olivový olej
mleté biele korenie
soľ
Plnka
200
g
sendvič
100
g
párky
150
g
slanina
100
g
teľacie mäso
4
strúčiky
cesnaku
3
PL
mlieko
20
ks
zelené olivy
2
ks
vajce
soľ
petržlenová vňať
postup
1.
Plnka: Nakrájame slaninu, pretlačíme cesnak, nakrájame petržlenovú vňať, na kocky pokrájame biely sendvič, ktorý pokvapkáme mliekom, na kolieska nakrájame párky, teľacie mäso pokrájame na kúsky a vajcia vyšľaháme so soľou.
2.
Naplníme kurča, ihlami upevníme brušnú dutinu alebo zašijeme a kurča zviažeme. Do kurčaťa votrieme čierne korenie so soľou, potrieme ho olivovým olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Teplotu znížime, kurča podlejeme a za občasného prelievania vypečenou šťavou a podlievania dozlata približne 1 a štvrť hodiny. Chvíľu necháme odležať kurča, potom ho rozporciujeme a servírujeme s pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.