Pečené kurča na citróne s rozmarínom
4
porcie
15
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
60
g
maslo
2
ks
citrón
2
strúčiky
cesnaku
1
vetvička
rozmarín
1/2
KL
tymian
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
olej
postup
1.
Polovicu vetvičky rozmarínu oberieme, spolu s tymiánom a korením vmiešame do zmäknutého masla. Citróny dobre umyjeme a nakrájame na polovice. Z jednej nastrúhame kôru, ktorú tiež vmiešame do masla spolu s prelisovaným cesnakom.
2.
Druhú polovicu citróna nakrájame na kolieska a vložíme do vnútra kurčaťa. Na dno zapekacej misy dáme trochu oleja, položíme kurča, povrch potrieme polovicou masla. Zvyšný citrón nakrájame na polovice a položíme ku kurčaťu na dno misy. Dáme piecť do rúry pri teplote 200°C.
3.
Ku koncu pečenia kurča polejeme výpekom a potrieme zvyškom masla. Navrch položíme zvyšok rozmarínu a necháme dopiecť. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.