Králik na portugálsky spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
100
g
zelené olivy
100
g
slanina
200
ml
biele víno
2
ks
feferónka
4
ks
paprika
4
ks
paradajka
2
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
3
PL
olivový olej
6
strúčikov
cesnaku
oregano
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
koriander
rozmarín
postup
1.
Králika odblaníme, rozporciujeme, posolíme a vložíme do rozohriateho oleja, v ktorom sme pred tým vyškvarili slaninu a mäso prudko opečieme z oboch strán.
2.
Pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, papriky, cesnak a olúpané paradajky. Ochutíme čiernym korením, rozmarínom, koriandrom, oreganom a podlejeme troškou vody a dusíme prikryté v predhriatej rúre domäkka. Občasne podlievame a prelievame vypečenou šťavou približne hodinu a pol.
3.
Počas dusenia mäso podlievame vínom a pred koncom pridáme nakrájané feferónky a olivy. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou, s varenými zemiakmi a šalátom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.