Pridať recept

Palacinky s teplou banánovou polevou

ingrediencie

100 g
hladká múka
štipiek
soľ
1 PL
krupicový cukor
2 ks
vajce
1 PL
slnečnicový olej
300 ml
polotučné mlieko
podľa chuti
čokoládová zmrzlina
3 hrste
mandľové lupienky

Poleva

2 PL
trstinový cukor
1 PL
maslo
1 KL
čerstvý zázvor
2 ks
banán

postup

1.
Múku preosejeme so soľou do misy a vsypeme cukor. Uprostred urobíme jamku, rozbijeme do nej vajce, pridáme lyžicu oleja a dve lyžice mlieka. Vareškou premiešame dohladka. Pomaly prilievame ďalšie mlieko a stále miešame, aby bola zmes hladká. Potom vlejeme – už nemusíme pomaly – ostatné mlieko. Výsledná hmota by mala byť hustá ako smotana na varenie.
 
2.
Rozohrejeme si panvicu a zľahka ju potrieme olejom. Potom na ňu najlepšie naberačkou nalievame cesto – na jednu crepe by mali stačiť dve a pol lyžice. Krúživým pohybom ho rovnomerne rozotrieme na dno panvice. Ako náhle crepe zozlátne, čo trvá asi 15 sekúnd, obrátime ju a opečieme z druhej strany asi pol minúty. Palacinku necháme skĺznuť na tanier a panvicu vytrieme obrúskom namočeným v oleji. Opekáme ďalšiu, dokým nespotrebujeme všetko cesto.
3.
Na polevu si v širšom kastróle alebo panvici premiešame cukor, maslo, zázvor a na strednom plameni privedieme k varu. Pridáme banány pokrájané na plátky a za stáleho miešania ich necháme dôkladne prehriať a sirup zhustnúť. Na každú palacinku dáme kúsok čokoládovej zmrzliny, polevu s banánmi, a podávame.
4.
TIP: Ak budete robiť polevu pre dospelých pridajte aj 3 lyžice bieleho rumu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banán
(Ne)obyčajné banány: Doprajte si ich denne!
Obyčajný banán v sebe skrýva nutričné, kozmetické a hlavne chuťové bohatstvo.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Máte radi banány? Ak áno, tak bravo, sú mimoriadne zdravým ovocím. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či...
Tvarohová nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ako pripraviť cesto na palacinky, aby bolo chrumkavé a mierne nadýchané? Je možné pripraviť palacinky z tmavej,...