Králik na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
králičie stehno
300
ml
mäsový vývar
200
ml
biele víno
200
ml
smotana na šľahanie
100
g
slanina
250
g
koreňová zelenina
1
ks
citrón
1
ks
pomaranč
3
PL
maslo
2
PL
olivový olej
2
PL
hladká múka
1
PL
brusnicový kompót
1
PL
ocot
1
PL
kapary
1
KL
horčica
2
ks
cibuľa
mleté biele korenie
soľ
zmes mleté korenie
bobkový list
cukor
postup
1.
Stehná odblaníme, posolíme, pokoreníme a potrieme zvyšným korením. Na oleji vyškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme králika a prudko opečieme. Vyberieme mäso a vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu spolu s koreňovou zeleninou. Pridáme horčicu, ocot, bobkový list, premiešame a mäso vrátime do základu.
2.
Mäso podlejeme vínom a vývarom, ochutíme citrónovou kôrou a pomarančovou kôrou, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme pomaly vo vyhriatej rúre asi hodinu a pol. Vyberieme mäso a omáčku zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme pripravili z 2 lyžíc masla a múky, prilejeme zvyšné víno a povaríme 20 minút. Prepasírujeme omáčku, prilejeme polovicu smotany, kapary, brusnice, pomarančovú šťavu, cukor a na masle opražené šampiňóny. Môžeme ozdobiť zvyšnou vyšľahanou smotanou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.