Pridať recept

Špenát na smotane

ingrediencie

800 g
čerstvý špenát
200 ml
kyslá smotana
2 PL
maslo
2 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
píniové jadierka
1 ks
citrón
2 ks
cibuľa
soľ
mleté biele korenie
muškátový kvet

postup

1.
Do posolenej vriacej vody vložíme špenát a povaríme ho 3 minúty, precedíme a necháme odkvapkať a pokrájame.
 
2.
Na oleji a polovičke masle speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme 10 minút. Posolíme, pokoreníme a dochutíme citrónovou šťavou a muškátovým kvetom. Primiešame smotanu a pomaly prehrejeme.
3.
Píniové jadierka opražíme na zvyšnom masle, pridáme ich do špenátu a dobre premiešame. Môžeme servírovať ako prílohu k pečenému mäsu alebo ku krevetám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...