Baklažány s jahňacinou
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
tvrdý syr
400
g
mleté jahňacie mäso
400
ml
mäsový vývar
2
ks
cibuľa
2
ks
vajce
1/2
ks
pór
4
ks
baklažán
4
PL
olivový olej
4
PL
paradajkový pretlak
4
strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
olej na vymastenie
postup
1.
Pozdĺžne prekrojíme baklažány, dužinu vydlabeme lyžičkou a dáme ich do vriacej vody. Povaríme 3 minúty, necháme odkvapkať a vychladnúť. Na rozohriatom oleji prudko opečieme mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, pór, cesnak a opekáme 10 minút za stáleho miešania. Primiešame vajcia a baklažánovú dužinu, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
2.
Polovičky baklažánov naplníme zmesou, rozložíme ich do zapekacej misy, ktorú sme vymastili olejom. Podlejeme vývarom, ktorý sme rozmiešali s paradajkovým pretlakom a pečieme neprikryté 20 minút. Baklažány posypeme postrúhaným syrom a zepečieme. Na záver môžeme ozdobiť kúskami paradajok. Servírujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.