Klasická omáčka k steakom
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
šalotka
1
strúčik
cesnaku
1
KL
petržlenová vňať
250
ml
červené víno
korenie
2
PL
tuk
výpek
postup
1.
Šalotky ošúpeme a nakrájame na plátky. Strúčik cesnaku ošúpeme a pretlačíme. Oboje speníme v šťave a tuku na panvici 1 - 2 minúty, prilejeme červené víno a 1 lyžičku nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
2.
Víno necháme zovrieť na strednom plameni a stále miešame a oškrabávame výpek zo dna a stien nádoby. Budeme variť tak dlho, až kým sa tekutina nesparí na 1/3. Omáčku okoreníme podľa chuti, prelejeme steaky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.