Vyprážané syrové guľôčky
3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
údený syr
60
g
hladká múka
200
ml
mlieko
50
g
maslo
4
ks
žĺtok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
majorán
štipiek
mletá rasca
štipiek
vegeta
štipiek
soľ
pohárov
hladká múka na obaľovanie
1
ks
vajce
pohárov
strúhanka
pohárov
olej
postup
1.
Na masle upražíme hladkú múku dozlata, zalejeme ju mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením, majoránom, rascou, vegetou a soľou.
2.
Do ešte horúcej zmesi primiešame postrúhaný syr, odstavíme z ohňa a pridáme žĺtky. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť.
3.
Zo vzniknutej masy vytvarujeme ľubovoľne veľké guľôčky, ktoré postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme dozlata.
4.
Syrové guľôčky podávame ako prílohu alebo ako chuťovku k nápojom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.