Kurča s citrónovou trávou a limetou
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
1
PL
olej
koriander
Marináda
2
PL
med
zázvor
5
strúčikov
cesnaku
1
stonka
citrónová tráva
1
PL
sójová omáčka
1
ks
chilli paprička
mleté korenie
morská soľ
limetová šťava
postup
1.
Na marinádu zmiešame všetky ingrediencie. Zľahka potrieme stredne veľkú zapekaciu misu olejom, rozložíme dovnútra kúsky kurčaťa a polejeme marinádou. Kura dôkladne v marináde obalíme a necháme marinovať.
2.
Mäso pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 210°C asi 30 až 40 minút zľahka podliate vodou. Ak by sme vodou mäso nepodliali, omáčka by príliš rýchlo skaramelizovala a zhorkla. Bude stačiť 50 ml vody. V polovici pečenia otočíme mäso a dopečieme do zlatohneda. Hotové kúsky posypeme čerstvým koriandrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.