Bylinkový chlieb
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kocka
droždie
300
g
hladká múka
300
g
celozrnná múka
50
ml
olej
1
ČL
soľ
4
ČL
bylinky cibuľová vňať, kôpor, bazalka, estragón
postup
1.
Najemno rozdrobené droždie vložíme do vlažnej vody a hmotu necháme kysnúť aspoň 5 minút. Kvások vlejeme do múky s olejom a so soľou. Vypracujeme polotuhé cesto a necháme kysnúť približne hodinu.
2.
Do cesta vmiesime bylinky, cesto rozdelíme na dva diely. Vytvarujeme dva bochníky, položíme ich na vymastený plech a necháme hodinu kysnúť. Bochníky potrieme vodou a vrch mierne nakrojíme.
3.
Chlieb vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. ďalších 25 minút pri teplote 180 °C. Pri druhom pečení potrieme chlieb vodou. Nakoniec chlieb jemne poprášime múkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.