Babičkin slivkový koláč
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na mrveničku
100
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
100
g
maslo
200
g
hladká múka
Na cesto
150
g
maslo
150
g
cukor
1
balíček
vanilínový cukor
4
ks
vajce
100
g
hladká múka
50
g
kukuričný škrob DrOetker
1
KL
kypriaci prášok DrOetker
1/2
ks
citrón
podľa chuti
citrónová kôra
Na náplň
500
g
polotučný tvaroh
50
g
cukor
1
balíček
vanilínový cukor
trochu
citrónová šťava
100
ml
mlieko
1
kg
slivky
1
balíček
škoricový cukor DrOetker
Na ozdobenie
1
PL
práškový cukor
postup
1.
Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín.
2.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme. Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
3.
Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 40 minút
4.
4. Upečený múčnik necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.