Bielková kokosovo-karamelová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vaječný bielok
3
PL
kryštálový cukor
3
PL
kokosová múčka
2
PL
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
pikantný džem
Krém
7
ks
vaječný bielok
3
PL
práškový cukor
7
PL
kryštálový cukor
1
ks
šľahačka
trochu
ovocie na ozdobu
postup
1.
V miske si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na hustú penu. K tomu pridáme kokosovú a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko zľahka spolu premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej formy, vysypanej strúhankou. Dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Po upečení potrieme lekvárom.
2.
V miske vyšľaháme bielky s práškový cukrom na hustú penu. Na panvici alebo v hrnci si rozpustíme kryštálový cukor na karamel a ten postupne zašľaháme do bielkovej peny. Tento karamelový krém nalejeme na horúci kokosový korpus a pri otvorenej rúre zapekáme asi tak 3 -5 minút.
3.
Keď je torta vychladnutá preložíme ju na misu, ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.