Rascová polievka s vajcom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
trochu
olej
50
g
hladká múka
trochu
rasca
1
liter
zeleninový vývar
1
ks
vajce
podľa chuti
pažitka
štipiek
soľ
postup
Na rozohriatom oleji opražíme rascu, pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, zalejeme vriacim vývarom a za stáleho miešania privedieme k varu. Osolíme a pri miernej teplote varíme aspoň 20 minút. Nakoniec pridáme rozšľahané vajce a necháme ho v polievke zraziť. Pri podávaní posypeme nasekanou pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.