Krkonošské placky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
majorán
2
PL
hrubá múka
olej na vyprážanie
Hubová nátierka
zmes čerstvých húb
trochu
rasca
1
PL
maslo
trochu
soľ
2
ks
vajce
postup
1.
Zemiaky si potrieme na strúhadle, zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom, vajcami, majoránom a korením. Zemiakovú zmes zahustíme múkou. Na oleji potom vyprážame placky.
2.
Nátierka: Huby si nakrájame úplne na drobné kúsky, mierne ich podlejeme vodou, pridáme trochu rasce a dusíme. Keď je voda vyparená pridáme maslo a dobre zamiešame. Osolíme a zahustíme vajíčkom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.