Pridať recept

Zamatová roláda

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
4 PL
práškový cukor
30 g
kakao
6 ks
vaječný žĺtok
trochu
tuk na vymastenie
smotana na šľahanie

postup

1.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do neho vmiešame práškový cukor, potom pridáme po jednom žĺtku a nakoniec primiešame kakao. Papier na pečenie vymažeme tukom, naň rozložíme cesto a zvoľna upečieme. Po upečení hneď cesto zvinieme aj s papierom a necháme tak vychladnúť.
 
2.
Po vychladnutí rozvinieme a naplníme vyšľahanou šľahačkou. Zvinieme znova do rolády a necháme vychladiť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Zamatová roláda: Najchutnejší dezert, ktorému sa nevyrovná žiaden z cukrárne! VIDEORECEPT
Zamatová roláda: Zvládne ju aj začiatočník a tromfne aj tie z cukrárne! VIDEORECEPT
Báječná roláda, ktorá v sebe ukrýva ľahký maslový krém dvoch príchutí.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...