Zemiakové taštičky s hubami
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
uvarené zemiaky
200
g
hrubá múka
trochu
soľ
1
ks
vajce
trochu
strúhaný syr
trochu
olej alebo maslo
Plnka
trochu
olej
300
g
šampiňóny
trochu
vegeta
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
trochu
pór
postup
1.
Zemiaky si uvaríme v šupke a po uvarení očistíme. Potom k nim pridáme múku, štipku soli, vajce a vypracujeme si cesto, ktoré rozvaľkáme na placku a nakrájame radielkom na štvorce. Nakrájame si cibuľu nadrobno a speníme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a krátko podusíme.
2.
Vajcia rozšľaháme a spolu s najemno nakrájaným pórom primiešame k šampiňónom. Keď je zmes hotová dáme ju vychladnúť. Štvorčeky naplníme zmesou, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme, aby sa počas varenia cesto neotvorilo. Tašticky varíme v osolenej vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Pred podávaním ich môžeme posypať strúhaným syrom a pokvapkať rozohriatym maslom. Môžeme k nim podávať aj kyslú kapustu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.