Čatní z marhúľ a broskýň
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
marhuľa
400
g
broskyňa
75
g
hrozienka
50
g
lúpané mandle
175
ml
vínny ocot biely
75
ml
biele víno
1
ks
želírovací cukor
1
PL
horčicové semienka
1
KL
soľ
1/4
KL
mleté čierne korenie
postup
1.
Horúcou vodou sparíme broskyne, potom ich prudko schladíme a olúpeme. Následne ich odkôstkujeme. Studenou vodou prepláchneme marhule, odkôstkujeme. Nakrájame všetko ovocie na menšie kúsky a roztlačíme v hrnci spolu so želírovacím cukrom. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a dôkladne premiešame.
2.
Privedieme do varu za stáleho miešania a povaríme minimálne 5 minút, až kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Odstavíme a naplníme ihneď poháre. Dobre uzavrieme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.