Bravčové mäso dusené v mrkve
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové pliecko
trochu
olej
400
g
mrkva
200
g
hrachový struk
20
g
maslo
20
g
hladká múka
100
ml
mlieko
1
KL
cukor
1
KL
sušená bazalka
trochu
petržlenová vňať
300
ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
1
KL
mletá červená paprika
podľa chuti
citrónová šťava
postup
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Na rozohriatom oleji opečieme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme do polomäkka. K polomäkkému mäsu pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska, hrachové struky, posypeme bazalkou, korením a dusíme domäkka. Z masla a múky a papriky urobíme zápražku, vlejeme do mäsa spolu s mliekom, pridáme cukor a varíme 15 minút. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a posypeme posekanou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.