Ďumbierový morský čert
4
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
morský čert
1
PL
čerstvý ďumbier
2
PL
sladká čili omáčka
1
PL
kukuričný olej
100
g
mladá špargľa
3
ks
šalotka
1
KL
sezamový olej
postup
1.
Morského čerta dôkladne očistíme od všetkých blán. Potom ho ostrým nožom pokrájame na tenké a ploché oválne plátky a odložíme nabok.
2.
V malej miske dôkladne zmiešame čerstvý postrúhaný ďumbier so sladkou čili omáčkou. Zmesou potrieme plátky morského čerta, môžeme na to použiť kuchynský štetec na cesto.
3.
Vo veľkom predhriatom woku alebo v panvici s hrubým dnom rozohrejeme kukuričný olej.
4.
Do woku vložíme kúsky morského čerta, špargľu a pokrájané šalotky a opekáme na stredne silnom ohni asi 5 minút. Miešame len veľmi opatrne, aby sa rybacie kúsky nepolámali.
5.
Odstavíme z ohňa, pokvapkáme sezamovým olejom a opatrne premiešame.
6.
Preložíme na ohriate taniere a podávame hneď.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.