Kurča s kokosovým mliekom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
cestoviny
1
štipka
soľ
1
ks
zelená čili paprička
1
ks
pór
1
ks
ďumbier mletý
200
g
kuracie prsia
trochu
mleté čierne korenie
1
zväzok
pažitka
4
KL
arašidový olej
0,1
litrov
vývar
0,15
litrov
kokosové mlieko
postup
1.
Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve posolenej vody podľa návodu, potom ich scedíme.
2.
Čili papričku umyjeme, očistíme a pozdĺžne prekrojíme, zbavíme semien a pokrájame na jemné rezančeky. Ošúpaný ďumbier pokrájame nadrobno. Mäso pokrájame asi na 1,5 cm široké rezančeky, posolíme a okoreníme.
3.
Zohrejeme wok a potom olej. V ňom na strednom ohni opekáme mäso asi 4 minúty do zlatista. Doprostred woku vložíme pór a opečieme ho dosklovita asi 2 minúty. Pridáme čili, ďumbier a za stáleho miešania opekáme 2 minúty. Všetko premiešame.
4.
Prilejeme vývar a kokosové mlieko, necháme zovrieť a prikryté povaríme asi 3 minúty. Pridáme cestoviny, aby sa prehriali, posolíme a okoreníme. Podávame posypané nadrobno pokrájanou pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.