Polievka s grilovanej zeleniny
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
šalotka
2
ks
červená paprika
4
ks
paradajka
2
strúčiky
cesnaku
500
ml
kurací vývar
400
g
červená fazuľa
2
KL
balzamikový ocot
1
PL
čerstvá bazalka
postup
1.
Gril rozohrejeme na vysokú teplotu. Na plech rozložíme cibuľu nakrájanú na štvrtiny, papriku pozdĺžne prekrojenú a papriky rozkrojené napoly pokrájanými stranami nadol. Pridáme neošúpané strúčiky cesnaku.
2.
Grilujeme 6-8 minút, alebo kým šupka nezačne černieť. Cibuľu, papriky aj paradajky ošúpeme a cesnak vytlačíme zo šupky.
3.
Polovicu zeleni pokrájame na mal= kúsky a zvyšok dáme do mixéra spolu s ugrilovaným cesnakom a vývarom. Mixujeme dohladka a potom dáme do kastróla spolu s pokrájanou zeleninou. Dochutíme troškou soli a mletého čierneho korenia.
4.
Polievku necháme zovrieť a občas premiešame. Pridáme fazuľu z konzervy, ktorú prepláchneme a necháme odkvapkať a balzamikov ocot. Prikryjeme a pomaly varíme 2-3 minúty. Posypeme bazalkou a podávame.
5.
TIP: Môžeme použiť aj klobásu alebo diétnu saláme. Taktiež môžeme pridať aj cícer z konzervy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.