Štrúdľa pre diabetikov
24
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Prvé cesto
300
g
polohrubá múka
30
g
droždie
2
ks
vajce
2
PL
ocot
1
PL
cukor
trochu
mlieko
trochu
soľ
Druhé cesto
300
g
polohrubá múka
20
g
Hera
Náplň
500
g
jablko
umelé sladidlo
podľa chuti
škorica
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Zmiešame cukor s teplým mliekom, trochou soli a necháme v tom vykysnúť kvások. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť približne pol hodiny. Druhé cesto vyrobíme zmiešaním hery a polohrubej múky. Obe cestá spojíme a následne rozdelíme na tri časti.
2.
Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a tie posypeme nastrúhanými jablkami, škoricou a sladidlom. Následne stočíme ako klasickú štrúdľu a položíme na plech s papierom na pečenie. Štrúdľu potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov približne 50 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.