Moskovský šalát
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
šťuka
2
ks
uvarené vajce natvrdo
3
strúčiky
cesnaku
250
g
zrmiaky
3
ks
kvasená uhorka
1
ks
šalát
125
ml
majonéza
2
ks
bobkový list
3
štipky
nové korenie
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Rybu očistíme, vypitveme, umyjeme a vykostíme. Vložíme ju do 1 litra vriacej posolenej vody. Pridáme čierne a nové korenie, bobkový list a varíme na veľmi slabom ohni asi 30 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame asi na 1 cm hrubé kúsky.
2.
Šalát opláchneme. Niekoľko listov necháme na ozdobu a zvyšok prstami potrháme na malé kúsky.
3.
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe v posolenej vode, očistíme, necháme vychladnúť a pokrájame na kocky.
4.
Vajcia olúpeme. Polovicu jedného vajca pokrájame na plátky, zvyšok posekáme. Cesnak ošúpeme a dôkladne rozotrieme s 1 kávovou lyžičkou soli. Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na plátky.
5.
Všetky prísady spojíme, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, zalejeme 80 ml majonézy a opatrne premiešame.
6.
Šalát preložíme do misy, zalejeme zvyškom majonézy, ozdobíme plátkami uvareného vajca a listami šalátu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.