Ruská studená polievka s botviňou
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
chlebový kvások
500
g
cvikla
2
ks
uhorka
2
PL
smotana
80
g
pažitka
1
zväzok
kôpor
1
KL
cukor
trochu
soľ
500
g
botviňja
postup
1.
Cviklu umyjeme a olúpeme. Oddelíme listy, ktoré odložíme. Cviklu zalejeme asi 1/2 litrom studenej vody, necháme zovrieť a varíme ďalej na slabom ohni asi 25 až 30 minút. Asi 10 minút pred koncom varenia pridáme listy.
2.
Uvarenú cviklu a botviňju scedíme a posekáme nadrobno. Vývar necháme vychladnúť na 10 °C.
3.
Vajcia olúpeme a pokrájame na štvrtky. Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na kocky. Pažítku opláchneme a pokrájame nadrobno. Kôpor umyjeme a nadrobno posekáme.
4.
Cviklu, botviňju, pažítku a uhorky dáme do veľkého kastróla. Pridáme smotanu a cukor. Posolíme a premiešame, opatrne rozriedime chlebovým kvasom a ochladeným vývarom z cvikle. Pridáme pokrájané vajcia.
5.
Polievku podávame studenú. Do každej porcie môžeme pridať trošku rozdrveného ľadu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.