Pridať recept

Bavorský čokoládový krém

ingrediencie

500 ml
mlieko
500 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda na varenie
100 g
krupicový cukor
4 ks
žĺtok
30 g
práškový cukor
3 PL
brandy

postup

1.
Zmiešame mlieko so želatínou a cukrom. Želatínu necháme napučať približne 10 minút, pridáme žĺtky a vo vodnom kúpeli budeme šľahať až do zhustnutia. Z vodného kúpeľa vyberieme krém pridáme polámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda celkom neroztopí a krém nevychladne.
 
2.
Na záver prilejeme brandy, hustú šľahačku a zľahka premiešame. Do chladničky vložíme krém na 4 hodiny, aby stuhol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať