Veľkonočná nepečená torta
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
mandle
250
g
maslo
5
ks
žĺtok
200
g
práškový cukor
2
ks
smotana na šľahanie
1
ks
kôra z biocitrónu
škorica
300
g
okrúhle piškóty
1
dl
pomarančový likér
1
balíček
stužovač šľahačky
kôra z pomaranča
pomaranč
mandle
postup
1.
Žĺtky, práškový cukor a maslo zmiešame v hladký krém a opatrne do neho zamiešame nastrúhané mandle. Krém ochutíme citrónovou kôrou a škoricou. Spodok tortovej formy vyložíme priesvitnou fóliou, husto poukladáme vrstvou piškót, pokvapkáme likérom a potrieme krémom. Postup opakujeme do tej doby, než spotrebujeme piškóty.
2.
Tortu zakryjeme fóliou, zaťažíme a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním odstránime fóliu, tortu vyklopíme na misu. Zo smotany a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú tortu potrieme zo všetkých strán. Povrch pokvapkáme alkoholom a pomocou zdobiacej trubičky pokryjeme povrch torty šľahačkou. Ozdobíme pomarančovou kôrou, plátkami pomarančov i celými pomarančmi, ktoré pripomínajú veľkonočné vajcia. Alebo môžete na zdobenie použiť malé čokoládové vajíčka, ostatné je už na vašej fantázii.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.