Pridať recept

Pečená plnená kačka

ingrediencie

1 ks
kačka
200 g
uvarená ryža
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
majorán
1 ks
pór
kačacia alebo kuracia pečeň
1 ks
jablko
1 strúčik
cesnaku
1 PL
maslo
1 PL
posekané orechy

postup

1.
Z kačky dáme preč tuk, očistíme ju, umyjeme. Vnútro kačice osolíme, okoreníme a posypeme majoránom. Potom ju odložíme na 1 až 2 hodiny niekde na chladné miesto.
 
2.
Pečeň s pórom si nakrájame nadrobno, zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme roztlačený cesnak, postrúhané jablko, orechy. Osolíme a okoreníme.
3.
Plnku dáme do kačky, zašijeme ju, dáme do pekáča, osolíme, okoreníme a pečieme 50 minút. Počas pečenia kačku polievame výpekom, natrieme ju maslom a dopečieme do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...