Šípkový koláč s jablkami
24
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
celozrnná múka
50
g
sójová múka
trochu
citrónová kôra
1
kocka
kvasnice
1/8
liter
vlažné mlieko
3
PL
olej
4
ks
vajce
4
PL
med
1
kg
jablko
300
g
šípkový lekvár
1/5
liter
smotana na šľahanie
trochu
citrónová šťava
150
g
mandľové lupienky
postup
1.
Múku zmiešame s 25 g sójovej múčky a 1/2 citrónovej kôry. Do prostriedka nadrobíme kvasnice, pomiešame s 2 PL medu, mliekom a trochou múky. Necháme 15 minút kysnúť.
2.
Olej, 1 vajce a kvások zamiesime s múkou a necháme 30 minúť kysnúť. Jablká rozštvrtíme, ošúpeme, vykrojíme jaderníky. Očistené jablká nakrájame na tenké mesiačiky. Zvyšné vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh. Žĺtky nahladko vymiešame so šípkovým lekvárom, zvyšným medom, smotanou, zvyšnou sójovou múčkou, citrónovou šťavou a so zvyšnou citrónovou kôrou. Zľahka primiešame sneh z bielkov.
3.
Cesto rozvaľkáme na plech a necháme 15 minúť pracovať.
4.
Rúru predhrejeme na 200° C. Cesto obložíme mesiačikmi jabĺk, potrieme šípkovým lekvárom a posypeme mandľovými lupienkami. Koláč pečieme 30 minút a 10 minút ho necháme dopiecť vo vypnutej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.