Bažant plnený jablkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bažant
50
g
údená slanina
soľ
6
ks
jablko
citrónová šťava
1/4
ČL
mletá škorica
40
g
masť
mäsový vývar
2
ks
cibuľa
3
ks
mrkva
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
1
ks
klinčeky
postup
1.
Bažanta očistíme, umyjeme, osušíme, prešpikujeme údenou slaninou a osolíme.
2.
Naplníme ho očistenými a pokrájanými jablkami bez jadrovníkov, ktoré predtým pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletou škoricou.
3.
Bažanta zošijeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, celé čierne korenie, bobkový list a klinček.
4.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.