Banánový tunel
6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
125
g
kryštálový cukor
100
g
polohrubá múka
2
ks
banán
Krém
200
ml
mlieko
2
PL
pudingový prášok
2
ks
žĺtok
250
g
maslo
Na ozdobu
50
g
pistácie
1
ks
banán
1
balíček
šľahačka
postup
1.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dopenista. Necháme trochu vychladnúť a premiešame s preosiatou múkou. Plech s rozmermi 36x30 cm vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Z vychladnutého cesta odrežeme plát, natrieme ho krémom a do stredu poukladáme ošúpaný banán. Roládu zvinieme, natrieme vyšľahanou šľahačkou, ozdobíme pistáciami a banánom.
2.
Krém: Polovicu mlieka dáme variť s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozšľaháme pudingový prášok, žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame dopenista a postupne doň vmiešame vychladnutú kašu.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.