Pridať recept

Čokoládová roláda

ingrediencie

6 ks
vajce
70 g
práškový cukor
20 g
kakao
40 g
hrubá múka

Krém

3 PL
kryštálový cukor
200 ml
voda
2 PL
kakao
250 g
maslo
2 PL
silná čierna káva
1 balíček
kandizované čerešne

postup

1.
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preostiate kakao a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou zľahka vmiešame do cesta. Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený plát aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom, naplníme čerešňami a znovu pevne zvinieme. Povrch rolády ozdobíme zvyškom krému
 
2.
Krém: Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme 100 ml studenej vody a necháme rozvariť. V zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do rozvareného cukru a pri miernej teplote za občasného miešania varíme 10 minút. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame dopenista, postupne vmiešame kakaový karamel a po lyžiciach pridáme horúcu kávu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...