Maslové kornútky s krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto I
50
g
hladká múka
150
g
maslo
Cesto II
200
g
hladká múka
2
ks
vaječný žĺtok
1
ČL
ocot
8
PL
voda
trochu
soľ
Kakaový krém
1
dl
mlieko
200
g
kakao
120
g
jemný kryštálový cukor
200
g
maslo
postup
1.
Cesto I: Maslo rozdrobíme do múky a rýchlo spracujeme do tvaru štvorca. Dáme na chladné miesto.
2.
Cesto II: Na dosku dáme múku, spravíme do nej jamku, vlejeme do nej žĺtky, ocot a pomaly prilievame osolenú vodu. Spracujeme vláčne cesto a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika. Na jednu závinového polovicu cesta položíme tukové cesto, druhou polovicou ho prikryjeme. Rozvaľkáme a trikrát preložíme po dĺžke a šírke.
3.
Takto pripravené cesto zabalíme do vlhkej utierky na 20 minút a odložíme na chladné miesto. Prekladanie opakujeme ešte dvakrát. Cesto potom rozvaľkáme. Pokrájame na pruhy široké asi 3 cm a dlhé asi 30 cm. Potrieme ich dĺžke ľavej strany vodou a skrútime na plechové formičky. Vodou potretá strana pruhu musí vždy prísť nahor.
4.
Kornútky potriem rozšľahaným vajcom a pečieme v horúcej rúre. Keď sú upečené, dáme ich dole z formičiek. Položíme ich znova na plech, aby sa dosušili. Keď sú studené, naplníme ich krémom.
5.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozmiešame v mlieku, necháme prevrieť. Miešame až do vychladnutia. Keď je krém vychladnutý, tak do neho zamiešame maslo. Kornútky môžeme plniť aj vanilkovým krémom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.