Pridať recept

Maslové kornútky s krémom

ingrediencie

Cesto I

50 g
hladká múka
150 g
maslo

Cesto II

200 g
hladká múka
2 ks
vaječný žĺtok
1 ČL
ocot
8 PL
voda
trochu
soľ

Kakaový krém

1 dl
mlieko
200 g
kakao
120 g
jemný kryštálový cukor
200 g
maslo

postup

1.
Cesto I: Maslo rozdrobíme do múky a rýchlo spracujeme do tvaru štvorca. Dáme na chladné miesto.
 
2.
Cesto II: Na dosku dáme múku, spravíme do nej jamku, vlejeme do nej žĺtky, ocot a pomaly prilievame osolenú vodu. Spracujeme vláčne cesto a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika. Na jednu závinového polovicu cesta položíme tukové cesto, druhou polovicou ho prikryjeme. Rozvaľkáme a trikrát preložíme po dĺžke a šírke.
3.
Takto pripravené cesto zabalíme do vlhkej utierky na 20 minút a odložíme na chladné miesto. Prekladanie opakujeme ešte dvakrát. Cesto potom rozvaľkáme. Pokrájame na pruhy široké asi 3 cm a dlhé asi 30 cm. Potrieme ich dĺžke ľavej strany vodou a skrútime na plechové formičky. Vodou potretá strana pruhu musí vždy prísť nahor.
4.
Kornútky potriem rozšľahaným vajcom a pečieme v horúcej rúre. Keď sú upečené, dáme ich dole z formičiek. Položíme ich znova na plech, aby sa dosušili. Keď sú studené, naplníme ich krémom.
5.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozmiešame v mlieku, necháme prevrieť. Miešame až do vychladnutia. Keď je krém vychladnutý, tak do neho zamiešame maslo. Kornútky môžeme plniť aj vanilkovým krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať