Zemiakové šúľance
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
uvarené zemiaky v šupke
soľ
80
g
krupica
1
ks
vajce
30
g
maslo
130
g
hrubá múka
postup
1.
Uvarené zemiaky v šupke olúpeme a potrieme na strúhadle. Zmiešame ich s krupicou. Zemiaky necháme vychladnúť, a potom do nich pridáme soľ, vajce, múku a spracujeme cesto.
2.
Z cesta si vytvarujeme dlhé valčeky a tie pokrájame na menšie. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode 4 minúty. Uvarené necháme odkvapkať a potom ich opečieme na masle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.